Mijn tijd bij Rehoboth (Tamara Murris)

In 2004/2005 heb ik de Kinderwerkers school De Katapult gedaan. Daarna wilde ik heel graag naar Zuid Afrika om voor langere tijd kinderwerk te doen. Via de Rehoboth website kwam ik in contact met Rehoboth en begon mijn aanvraag om vrijwilligster te worden.

Ik had meteen al aangegeven dat ik voor lange termijn wilde komen, maar heel wijs werd ik eerst voor 6 maanden aangenomen, zodat beide partijen konden zien of het wel zou klikken in het team. In Oktober 2005 begon ik als vrijwilligster en het klikte enorm en zelfs voordat ik Rehoboth verliet 6 maanden later had ik al een nieuwe aanvraag gedaan om terug te mogen komen.

Ondertussen is het 2012 en ben ik hier dus alweer een lange tijd en zijn mijn werkzaamheden veel veranderd in de tijd dat ik hier heb gewerkt. Als nieuwe vrijwilligster sprong ik overal in en deed baby crèche, pre school, donaties sorteren, zwemmen met de kinderen en noem maar op. Door de jaren heen heb ik verschillende dingen gedaan. Een constante zijn de baby crèche, dat vind ik heerlijk om te doen! Ook run ik het sponsor programma al sinds 2007 en stuur updates naar sponsors over de kinderen die zij sponsoren.

Mijn andere werkzaamheden zijn zeer uiteenlopend, zo ben ik ondertussen de persoonlijke assistent van de directeuren wat dus veel diverse taken met zich mee brengt. Mijn dagen zijn dus zeer gevarieerd en helemaal je planning volgen lukt niet altijd hier. Als je bij Rehoboth werkt moet je vooral flexibel zijn want soms worden plannen opeens omver gegooid als er iets belangrijkers tussen komt. Dit kan betekenen een ziek kind snel naar de dokter brengen of invallen voor een van de bus chauffeurs als die ziek is.

Een van mijn nieuwe taken waar ik erg van geniet is Spel Therapie. Ik heb in 2011 twee cursussen gevolgd en zal deel 3 dit jaar volgen. De meeste van onze kinderen hebben in hun leven trauma of misbruik meegemaakt en d.m.v. spel therapie helpen we de kinderen dit een plekje te geven en om sterker verder te gaan in het leven. Ik geniet van deze taak, omdat het geweldig is om kinderen te kunnen helpen door hun probleem heen te werken en daardoor zichtbaar lekkerder in hun vel te zitten en beter presteren in bijvoorbeeld schoolwerk.

Ik vind het heerlijk om hier bij Rehoboth te zijn en het team en de kinderen hier zijn ook deel van mijn familie geworden door de jaren heen. De kinderen zijn geweldig en de liefde die ik ze geef krijg ik vaak 10 x van ze terug. Het zou er moeilijk zijn om dit ooit achter te moeten laten. Gelukkig hoef ik daar nu nog niet aan te denken, want voorlopig ben ik hier nog wel!

1 reactie

Freek · 25 september 2017 op 10:39

Wat een geweldig bericht! Ga vooral zo door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *