Jan Rothuizen, Voorzitter 
Meer dan 30 jaar heb ik nationaal en internationaal gewerkt in de healthcare industrie voor Diagnostic Products Corporation en Siemens Healthcare. Met het bezoeken van Zuid Afrika heb ik met eigen ogen de verwoestende gevolgen van de AIDS epidemie gezien. Het beeld van mensen die geen enkel vooruitzicht op genezing hebben, staat op mijn netvlies gebrand. Ook heb ik kennis gemaakt met organisaties, die met steun, een zeer effectieve en duurzame zorg verlenen aan de getroffen gemeenschap.
In 2009 zijn Anneke, mijn vrouw, en ik betrokken geraakt bij Rehoboth en Genesis omdat onze zoon en schoondochter 2 jaar zich als vrijwilligers hebben ingezet in Rehoboth. Rehoboth is een kinderdorp waar verlaten en met het HIV virus besmette wezen worden opgevangen en opgevoed. Genesis omvat een aantal activiteiten voor, in en met de mensen uit de communities in en rond Port Shepstone.

Leo Benders, Secretaris 
Al jaren lopen mensen als een rode “leidraad” door mijn leven, met veel plezier sta ik dag en nacht klaar voor mens en dier in onze dierenkliniek Venray in het Zuiden van het land. Tussendoor heb ik 7 jaar technische en commerciële functies bekleed binnen de Animal Health Industry, waarbij ik regelmatig reisde. Bevoorrecht mocht ik genieten van andere culturen, gebruiken en gewoonten.

Tijdens mijn studie diergeneeskunde hebben mijn vrouw, Esther en ik vele lange reizen gemaakt van enkele maanden, onder andere door Zuidelijk en Oostelijk Afrika. Men zegt dat dit mooie continent nooit meer uit je hart en ziel gaat, als je er ooit bent geweest. Niets is minder waar!
Tijdens onze bezoeken worden we keer op keer geraakt door de omstandigheden en ziekten die dit continent treffen. Je ziet oudere mensen en heel veel kinderen. Iedere keer weer dringt de vraag zich op: waar is de tussengeneratie, waar zijn de ouders…. Het is schrijnend om te zien dat een grote en essentiële tussenlaag van de bevolking verdwijnt.

Een bezoekje aan Jordanië, interesse in je medemens en een spontaan contact hebben mede geleid tot de oprichting van Stichting Themba. Themba is onze manier om ons belangeloos in te zetten voor de volgende generatie in Zuid Afrika.

Hans Roelands, Penningmeester

Na meer dan 20 jaar werkzaam geweest te zijn in de accountancy heb ik een overstap gemaakt naar het bedrijfsleven, waarin ik 12 jaar werkzaam ben geweest als controller binnen internationale ondernemingen. Momenteel ben ik werkzaam als controller bij een middelgrote onderneming.

In 2014 ben ik via mijn vrienden Jan en Anneke betrokken geraakt bij Themba. Hun enthousiasme en inlevingsvermogen hebben mij warm gemaakt om mijn steentje bij te willen dragen aan de hulp aan en het welzijn van de mensen in Zuid Afrika. Door vanuit mijn positieve instelling vooral mijn financiële kennis in te zetten voor Themba hoop ik dit te kunnen bereiken.

Marc Melissant, Bestuurslid

Begin 2019 zijn wij, Marc en Joanne, 3 maanden naar project Rehoboth Childrens Village geweest. Een geweldig mooie ervaring. Een ervaring waarbij we gehuild hebben maar ook heel veel gelachen. Wat is het dankbaar werk om te doen. Wat zijn de kids prachtig en veerkrachtig.

Al enige tijd waren we op zoek om bij een project onze handen uit de mouwen te gaan steken. Iets anders dan een betaalde baan. Dienstbaar zijn. Een project waar we allebei nuttig kunnen zijn. “Toevallig” kwamen we door een collecte in kerk in aanraking met stichting Themba en Rehoboth. Na een afspraak met Jan en Anneke begon ook ons hart sneller te kloppen voor de kinderen van Rehoboth. Het project bood ons een mooie uitdaging: Marc is met name als “handyman” en allround aan de slag gegaan en Joanne heeft het medische gedeelte voor de kinderen georganiseerd.

Wat ons opvalt bij het project is dat overal over nagedacht wordt, dit alles met één doel; een gezonde toekomst voor de kinderen, en ze laten opgroeien tot jongvolwassenen die leven tot Gods eer. Wat we ook erg mooi vinden is dat bijna al het personeel lokale bevolking is, en dat Rehoboth een fijne werkgever voor deze locals is. Met als noot dat vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren. Tenslotte is het fantastisch om de gedrevenheid van het echtpaar die dit project al jaren runt te zien. Omdat we gezien hebben hoe belangrijk het werk van de stichting is ten behoeve van de kinderen wil ik mij graag vanuit Nederland daar ook voor inzetten.

Stichting Themba